Jesensko – zimska škola trčanja 2018/19.

Atletski klub Forca i ove godine organizira jesensko – zimsku školu trčanja za početnike na Savskom nasipu. Kao i proljetna škola trčanja, jesenska će također imati popodnevne i jutarnje termine, a više detalja o svemu i prijavni obrazac možete naći u nastavku teksta. Škola trčanja počinje 17. rujna 2018. i traje do kraja ožujka 2019.

IMG_0537

TERMINI TRENINGA:

Glavni termini treninga škole trčanja su PONEDJELJAK i SRIJEDA u 18:30h i SUBOTA u 10:00h, a treninzi traju oko 45-60min. S vremenom će subotnji treninzi postati malo duži za one koji će se pripremati za proljetni polumaraton pa ćemo termin subotnjeg treninga prebaciti na 9:00h. Uz ove termine, ove godine za naše polaznike nudimo i mogućnost treniranja u jutarnjim terminima i to UTORKOM i ČETVRTKOM u 8:00h, a treći termin je onaj subotnji u 10:00h. Ova novost omogućava kontinuitet i redovitost i onima koji rade jedan tjedan ujutro, jedan tjedan popodne, kao i učenicama i učenicima starijih razreda srednje škole. Jutarnje termine smo imali i u proljetnoj školi trčanja i to je lijepo funkcioniralo te smo na svakom treningu imali dvije grupe.

LOKACIJA:

Treninzi proljetne škole trčanja održavaju se na Savskom nasipu. Mjesto okupljanja je Veslački klub Zagreb (Veslačka 27) gdje imamo prostor u kojem ostavljamo stvari kao i mogućnost korištenja svlačionica poslije treninga. Povremeno, kad radimo duže treninge, skoknemo i do Jaruna kako bi malo promijenili okoliš u kojem treniramo.

TRENINZI:

Treninzi u školi trčanja su prilagođeni početnicima. Kreće se kombinacijom trčanja i hodanja da bi se postupno izbacilo hodanje, a daljnji napredak se očituje u sve većim duljinama koje se pretrče na treningu da bi kasnije nastavili sa spuštanjem tempa, tj. ubrzavanjem. Osim trkačkih treninga u školi trčanja redovito radimo vježbe za prevenciju ozljeda, a od studenog ćemo ubaciti i jedan trening snage tjedno kako bi dodatno ojačali trup prije nego krenemo s povećavanjem dužinskih treninga. U programu jesensko – zimske škole trčanja su i izleti na Medvednicu koji će se održavati jednom mjesečno (nedjeljom ujutro). U školu trčanja se mogu prijaviti svi koji su stariji od 15 godina (mlađi od 18 godina kod upisa trebaju potpis roditelja) bez obzira na trenutnu kondiciju, a primamo i one koji imaju nešto trkačkog iskustva. Vama ćemo prilagoditi program, napraviti posebnu grupu ili vas ubaciti u neku od naših naprednih grupa.

GRUPE:

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 3 tjedna biti podijeljeni u 3 grupe. Grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja koje će biti krajem trećeg tjedna škole trčanja. Do sada smo u školu trčanja upisivali oko 100 polaznika što znači da se trči u grupama od 20-30 ljudi, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačicama i trkačima što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga. Isto tako, polaznici škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. U jutarnjem terminu ćemo imati dvije grupe. Svaka grupa ima jednog voditelja-icu koji drži tempo i pazi na polaznike. Treba napomenuti kako nemaju sve grupe isti plan treninga, već se plan treninga radi za svaku grupu posebno po trenutnoj formi koju procjenjujemo upravo inicijalnim testiranjem.

16508623_698995766941079_7998402305198183305_n

SPONZOR:

Sponzor Atletskog kluba Forca je Easy Going Store u Arena centru. U ovom dućanu između ostalog možete naći dosta opreme za trčanje, a svi članovi kluba i polaznici škole trčanja imaju trajni popust od 20% na sav trkački asortiman. EGS svim polaznicima škole trčanja poklanja tehničku majicu za trčanje kratkih rukava s logom kluba.

OPREMA:

Sve što vam treba za prvi trening su tenisice i trenirka (ili tajice + majica dugih rukava). Ako bude malo hladnije dobro će vam doći šuškavac, kapa i rukavice. Na početku škole trčanja održat ćemo predavanje na kojem će se između ostalog pričati o opremi za trčanje. Termin i lokaciju predavanja ćemo odrediti prije samog početka škole trčanja, a sve detalje ćemo na vrijeme objaviti na našim stranicama.

TRENER:

Tim čine trkačice i trkači s puno iskustva kako u trčanju tako i u podučavanju drugih kako što uspješnije napraviti prve trkačke korake. Glavni trener u školi trčanja je Goran Murić, profesor kineziologije s dugogodišnjim iskustvom rada u atletici i rekreativnom trčanju, koji izrađuje plan i program treninga za sve grupe. Voditeljski tim dobro je izbalansiran, mogli bi reći spoj mladosti i iskustva.

CILJ:

Glavni cilj škole trčanja je pokrenuti “obične” ljude koji se neko vrijeme nisu rekreirali, a imaju želju za nekom rekreativnom aktivnošću na otvorenom. Kroz ovaj program ćete postupno postati brži, izdržljiviji, ali i ono što je najvažnije ZDRAVIJI. Od netrkača ćemo kroz nekoliko mjeseci napraviti trkače koji će moći istrčati 5km u komadu, odhodati do Puntijarke bez stajanja i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji odlazak na utrke. Utrke nam/vam nisu imperativ, ali ćemo najambicioznijima pomoći da se što bolje pripreme za utrke na koje će ići. U školi trčanja ćemo kao i svake godine krenuti s utrkom na 5km početkom prosinca, zatim utrkom na 10km poslije zime, a oni najuporniji će stati i na startnu crtu nekog polumaratona u ožujku ili travnju.

CIJENA:

Mjesečna članarina u školi trčanja je 150kn. Prva članarina plaća se prilikom upisa, a kasnije sredinom tekućeg mjeseca. Članarina se plaća mjesec po mjesec. Mjesečna članarina obuhvaća sve aktivnosti koje klub organizira (trkački treninzi, vježbe snage i planinarenje) i ništa se ne plaća dodatno. Kao član kluba imate popust kod našeg partnera (Easy Going Store), a često dobijemo popust i za utrke na koje idemo u velikom broju.

PRIJAVA:

Za jesensko – zimsku školu trčanja možete se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Nakon što ispunite obrazac mi ćemo vam se kroz nekoliko dana javiti mailom kako bi vam potvrdili da je vaša prijava zaprimljena i obavijestili vas o daljnjim koracima i aktivnostima do prvog treninga.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem maila i telefona.