Za svoje stare članove organiziramo treninge u tri programa:

1. Polumaraton/maraton

Polaznici ovog programa podijeljeni su u osam grupa po svojim trenutnim sposobnostima i afinitetima i za svaku grupu izrađuje se drugačiji plan treninga. Svi članovi kluba dobivaju tjedni program treninga putem maila na početku svakog tjedna tako da trening mogu odraditi i samostalno ako ne stignu u terminima kada su grupni treninzi.

GRUPE:

Grupa 0 na treninzima trči* tempo od 4:15-4:45/km, a čine ju trkači koji polumaraton trče od 1:20 do 1:30. Svi članovi ove grupe su istrčali barem jedan maraton.

Grupa 1a  na treninzima trči* tempo od 4:45-5:15/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaraton od 1:30 do 1:40.

Grupa 1b  na treninzima trči* tempo od 5:15-5:30/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaraton od 1:40 do 1:45. Grupa 1 (a i b) također ima puno maratonaca-ki i još nekoliko “u nastajanju”.

Grupa 2 na treninzima trči* tempo od 5:30-5:40/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaratone od 1:45 do 1:52 i maraton oko 4h.

Grupa 3a na treninzima trči* tempo od 5:40-5:55/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaratone od 1:52 do 1:59.

Grupa 3b na treninzima trči* tempo od 5:55-6:10/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaratone od 2:00 do 2:10. U grupi 3b, kao i 3a imamo i nekoliko trkača-ica koji redovito treniraju za maraton.

Grupa 4 na treninzima trči* tempo od 6:20-6:30/km, a čine ju trkači-ce koji trče polumaratone iznad 2:10 kao i oni koji se tek spremaju za svoj prvi polumaraton, a odgovara im tempo ove grupe.

Grupa 5 na treninzima trči* tempo od 6:30-6:45/km. U grupi 5 imamo nekoliko polumaratonki (vrijeme oko 2h20min), a ostali se spremaju za svoj prvi polumaraton ili trče rekreativno bez odlazaka na utrke.

*to je tempo na srednje teškim treninzima koji traju do sat vremena. Na dužinama se trči malo sporije, a dionice i tempo treninzi malo brže.

 

2. Rekreativno trčanje

Program je namijenjen trkačima i trkačicama koji žele biti aktivni, ali nemaju za cilj trčati duge utrke na proljeće. Kroz 2-3 trkačka treninga tjedno i trening snage ostat ćete u dobroj formi i napraviti puno za očuvanje svog zdravlja i jačanje imuniteta. Rekreativno trčanje uglavnom provodimo kroz grupe 4 i 5 polumaratonskog programa, ali uz skraćene subotnje dužinske treninge.

 

3. Trail trčanje

Zbog sve većeg interesa za trailom među svojim članovima 2018. godine smo odlučili pokrenuti trail grupu koja trenira za trail utrke redovito jednom tjedno u proljetnim i ljetnim mjesecima, kako bi se što kvalitetnije pripremili za utrke, ali i što je najvažnije kako bi uživali na treninzima u okruženju koje najviše vole. Trail sekciju vodi Lovelos Slovinac. Na proljeće 2018. godine organizirali smo i školu trail trčanja koju je uspješno završilo 10-ak polaznika. Oni, zajedno s našim naprednim članovima, nastavljaju s povremenim trail treninzima i u zimskim mjesecima kako bi se pripremili za proljetne trail utrke.

 

Članarina:

Mjesečna članarina iznosi 25€ i plaća se početkom tekućeg mjeseca, a mogu se kombinirati svi programi.