Proljetna škola trčanja koja je krenula u ožujku lijepo napreduje i tri od četiri grupe već su stigle do 5km trčanja u komadu. Iza nas su prve utrke, a testiranje koje smo imali za vikend pokazalo je ogroman napredak u 10 tjedana kod većine polaznika bez obzira na grupu u kojoj trče. Do kraja lipnja polako ćemo podizati dužinu subotnjeg treninga na 8-10km, a zatim nam slijedi priprema za polumaraton za one koji imaju želju istrčati 21,1km na jesen. Lijepo proljetno vrijeme koje nas je pratilo protekla tri mjeseca omogućilo nam je kontinuirano treniranje, a nije bilo ni nekih velikih vrućina pa je postotak polaznika koji su prestali dolaziti na treninge manji nego ikad. Škola trčanja je i dalje brojna i na svakom popodnevnom treningu se trči u grupama od 15-20 polaznika, a u jutarnjem terminu imamo dvije grupe u kojima bude 5-10 trkača-ica.

Budući da ima dosta trkačica i trkača koji bi se htjeli pridružiti školi trčanja, ali ne smatraju se potpunim početnicima pa se ne upisuju u program u ožujku, ove godine smo odlučili otvoriti prijave za školu trčanja i u lipnju. No ove prijave i upisi nisu za potpune početnike, već za trkačice i trkače koji povremeno ili redovito trče, možda nastupaju na kraćim utrkama, a htjeli bi se priključiti školi trčanja da malo unaprijede svoje trčanje, nauče nešto novo, upoznaju nove ljude i pripreme se što bolje za jesenske utrke. Trčanje u grupi je uvijek lakše, grupa vas motivira, treneri vas potiču, a dolaze sve topliji dani kad će vam novi motivi i poticaji svakako dobro doći. Jedan od ciljeva naše škole trčanja je nastup na Zagrebačkom maratonu, naravno ne na punoj distanci od 42,2km, već na polumaratonu i utrci od 10km pa je moto ove naše ljetne kampanje “PROTRČI KROZ LJETO S FORCOM I PRIPREMI SE ZA ZAGREBAČKI MARATON”. Primamo i one koji se ne žele natjecati već samo trčati s Forcom, a isto tako primamo i iskusnije trkačice i trkače koji žele popraviti svoje rezultate ili se spremiti za svoj prvi maraton po planu i programu klupskih naprednih grupa.

Ovdje je primjer tjednog plana treninga u školi trčanja tako da možete vidjeti kakvi su treninzi i da li se pronalazite u nekoj od grupa:

Proljetna skola trcanja – 14. tjedan

Svi koji se prijave do 16. lipnja moći će iskoristiti dva probna tjedna i trenirati sa školom trčanja u razdoblju od 17. do 30. lipnja, a prvu članarinu plaćate 2. srpnja ako odlučite i dalje trenirati s nama.

Termini škole trčanja od 17. lipnja bit će utorkom i četvrtkom u 8:00h (jutarnji) i 19:15h (popodnevni) te subotom ujutro (8:30h). Mjesto okupljanja je VK Zagreb (Veslačka 27), a treninzi se održavaju na savskom nasipu i Jarunu. U srpnju i kolovozu jutarnji subotnji treninzi bit će na Jarunu, a tamo ćemo se i okupljati (kod ulaza iz Ulice Hrvatskog sokola).

Ako ste zainteresirani za naše napredne grupe, one treniraju ponedjeljkom i srijedom u 19:15h te subotom ujutro, ali tek od 1. srpnja jer će zadnja dva tjedna u lipnju biti rezervirana za aktivni odmor, a zatim kreću pripreme za jesenske utrke (maraton, polumaraton). U klubu imamo i trail treninge jednom tjedno ako ste ljubitelj trčanja u prirodi.

PRIJAVNI OBRAZAC (prijave će biti otvorene do 30. lipnja).

Članarina u klubu iznosi 150kn mjesečno i plaća se mjesec po mjesec do 15. u mjesecu. Svi članovi kluba, osim organiziranih treninga te plana i programa koji se šalje svaki tjedan, imaju razne pogodnosti prilikom prijave za utrke ili kupnje opreme. Imamo mogućnost grupne prijave za Zagrebački maraton (ako se još niste prijavili), kao i za Ljubljanski na kojem svake godine nastupa veliki broj Forcašica i Forcaša.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na trkacki.klub.forca@gmail.com