Većina pasioniranih trkača reći će vam kako je jesen u Zagrebu najljepše godišnje doba za trčanje. Kad popuste ljetne vrućine i “napunimo baterije” za vrijeme godišnjih odmora rujan, listopad i studeni donose idealne uvjete za treniranje. Tome u prilog svakako idu rezultati na utrkama jer većina dugogodišnjih trkača svoje najbolje rezultate postiže u kasnu jesen na kraju trkačke sezone. Iz istih razloga jesen je idealan termin za započeti trčati.

IMG_3338-2

Upravo ste se vratili s mora i vidjeli ste grupe trkača kako joggiraju uz obalu pa bi i vi htjeli tako sljedećeg ljeta. Slušate priče svojih prijatelja koji su upisali školu trčanja na proljeće i vidite velike pozitivne promjene na njima. Sami ste počeli s trčanjem, ali niste znali kako osmisliti treninge pa ste ubrzo odustali. Upisali ste se u školu trčanja na proljeće, ali ljeto i poslovne obaveze su vam poremetili trčanje pa ste izgubili kontinuitet u treninzima.

Sve su ovo dobri razlozi da se upišete u našu školu trčanja i s nama napravite prve (ili druge) trkačke korake. Jesenska škola trčanja nema za cilj istrčati polumaraton jer za to nema dovoljno vremena, ali ako vam se svidi naš program i trčanje u grupi nitko vam ne brani da trenirate s nama i preko zime i onda na proljeće istrčite tu distancu. Uostalom, škola trčanja nema vremenskih ograničenja, ona je tu da vas nauči kako trenirati i da zavolite trčanje, a većina kasnije nastavlja trčati. Ili samostalno ili u češćem slučaju i dalje u grupi. Naš klub nudi više programa trčanja i grupa i samim time “bezbolan prijelaz” iz škole trčanja u rekreativno trčanje. Upravo zato vrata kluba su tijekom cijele godine otvorena za sve trkače s određenim iskustvom koji nam se mogu pridružiti u bilo kojem trenutku.

b

Treninge vodi već provjerena grupa trenera na čelu s Goranom Murićem, profesorom kineziologije i aktualnim prvakom Hrvatske u maratonu, a ostatak tima čine Kristina Škevin, Daria Tonai i Ante Mimica. Više o trenerima možete pronaći na stranicama kluba.

Početak jesenske škole trčanja planiran je za drugi tjedan rujna, a upisi bi bili početkom rujna na treninzima već postojeće škole trčanja kao i napredne grupe. Točne termine treninga objaviti ćemo početkom rujna ovisno o broju zainteresiranih za školu trčanja, no s velikom sigurnošću možemo reći kako će se raditi o utorku, četvrtku i suboti u poslijepodnevnim satima.

Prijavni obrazac za jesensku školu trčanja

Sve dodatne informacije možete saznati upitom na mail: goran.muric@atletski-klub-forca.hr

IMG_9577