Ove godine imamo jednu veliku novost u klubu, a ta je da od 29. ožujka, s početkom nove proljetne škole trčanja, organiziramo i treninge za djecu. Klince ćemo podijeliti u dvije grupe – atletski vrtić za djecu od 5-7 godina i atletsku školu za djecu od 8-12 godina. 

Termini atletske škole i vrtića se poklapaju s terminima škole trčanja za početnike i odvijat će se dva puta tjedno – utorkom i četvrtkom u 18:30h. Trening za djecu traje oko 45min, a svaku grupu vodi jedan trener. Treninzi u atletskom vrtiću koncipirani su tako da djeca kroz igru i različite vježbice nauče osnove atletke, usvoje pravilnu tehniku trčanja, steknu naviku vježbanja već od malih nogu, a budući da se treninzi odvijaju na otvorenom (savski nasip i livade u neposrednoj blizini) povezat će se i s prirodom u društvu svojih vršnjaka. Isti cilj imaju i treninzi u atletskoj školi, ali će treninzi biti prilagođeni školskom uzrastu od 1.-4. razreda tako da ćemo malo više raditi na učenju pravilne tehnike trčanja, upoznat ćemo se i s drugim atletskim disciplinama, uz neizostavnu dozu igre i zabave na kraju svakog treninga.

Voditelj atletske škole je Goran Murić, profesor kineziologije s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom. Goran je desetak godina radio kao trener u atletskoj školi HAAK Mladost i AK Agram.

Goran i Paulina u cilju Plitvičkog maratona

Glavni cilj ovog programa je uključiti što više djece u vježbanje. Budući da smo i sami roditelji djevojčice od 6 godina svjesni smo koliko je ova pandemija utjecala na aktivnosti djece u zadnje dvije godine. Jako puno djece prestalo je redovito odlaziti na svoje treninge isto kao što su i mnogi odrasli zapostavili svoje vježbanje, a jedno i drugo vrlo je važno za očuvanje zdravlja, a kod djece i za pravilan rast i razvoj. Treninzima u istom terminu omogućujemo roditeljima s djecom da krenu s trčanjem i istovremeno uključe djecu u svoje vježbanje. Logistički je sigurno lakše organizirati odlazak na jedan trening, a dok vi trenirate djeca su vam u sigurnim i stručnim rukama.

Za sada krećemo s dva dječja treninga tjedno, utorkom i četvrtkom, a vikendima ćemo organizirati jedan izlet za djecu mjesečno i kad se pruži prilika sudjelovati na nekoj utrci za djecu. U zadnje vrijeme gotovo svaka utrka za odrasle u programu ima i dječje utrke u različitim starosnim kategorijama. Program traje do ljeta, odnosno do kraja školske godine, a planiramo nastaviti s treninzima za djecu krajem ljeta (druga polovica kolovoza). Na jesen ćemo imati još više termina za djecu i dugoročno nam je cilj imati u klubu djecu svih uzrasta koji će se natjecati na atletskim natjecanjima. Ako smo mogli od škole trčanja za početnike stvoriti nekoliko trkača-ica koji su trenutno u vrhu hrvatskog dugoprugaškog trčanja, vjerujemo da ćemo jednako uspješni biti i s mlađim uzastima. 🙂

Mjesečna članarina za atletsku školu i vrtić iznosi 100kn, a ako vam se ovo što ste pročitali sviđa i želite upisati svoje djete u Atletsku školu AK Forca javite nam se mailom (trkacki.klub.forca@gmail.com) ili na telefon 098 556 217 (trener Goran) i dogovorite probni trening.

Napomena: možete upisati svoje dijete u atletsku školu ili vrtić i ako sami niste član Atletskog kluba Forca.