Od prošle godine imamo jednu veliku novost u klubu, a ta je da smo od travnja 2022. krenuli s atletskom školom za djecu. Do sad smo na treninzima imali oko 30 redovitih polaznika, a s početkom nove škole trčanja za odrasle otvaramo nove grupe i nove termine. Klince ćemo podijeliti u dvije grupe – atletski vrtić za djecu od 4-6 godina i atletsku školu za djecu od 7-13 godina. 

Termini atletske škole i vrtića za sad su tri puta tjedno – ponedjeljkom i srijedom u 18:30h na nasipu i nedjeljom u 18:30h (balon kod Boćarskog doma), a od ožujka otvaramo termine utorkom i četvrtkom u 18:30h dok će nedjeljni termin biti zamijenjen subotom. Trening za djecu traje oko 50min, a svaku grupu vodi jedan trener. Treninzi u atletskom vrtiću koncipirani su tako da djeca kroz igru i različite vježbice nauče osnove atletke, usvoje pravilnu tehniku trčanja, steknu naviku vježbanja već od malih nogu, a budući da se treninzi odvijaju na otvorenom (savski nasip i livade u neposrednoj blizini) povezat će se i s prirodom u društvu svojih vršnjaka. Isti cilj imaju i treninzi u atletskoj školi, ali će treninzi biti prilagođeni školskom uzrastu od 1.-6. razreda tako da ćemo malo više raditi na učenju pravilne tehnike trčanja, upoznat ćemo se i s drugim atletskim disciplinama, uz neizostavnu dozu igre i zabave na kraju svakog treninga.

Voditelj atletske škole je Goran Murić, profesor kineziologije s dugogodišnjim iskustvom rada s djecom. Goran je desetak godina radio kao trener u atletskoj školi HAAK Mladost i AK Agram.

Glavni cilj ovog programa je uključiti što više djece u vježbanje. Budući da smo i sami roditelji djevojčice od 7 godina znamo kako je teško organizirati vrijeme za dječje treninge i pri tome ostaviti vremena i za svoje aktivnosti. U protekle tri godine puno djece prestalo je redovito odlaziti na svoje treninge isto kao što su i mnogi odrasli zapostavili svoje vježbanje, a jedno i drugo vrlo je važno za očuvanje zdravlja, a kod djece i za pravilan rast i razvoj. Treninzima u istom terminu omogućujemo roditeljima s djecom da naprave svoj trkački trening u klubu i istovremeno uključe djecu u svoje vježbanje. Logistički je sigurno lakše organizirati odlazak na jedan trening, a dok vi trenirate djeca su vam u sigurnim i stručnim rukama.

Mjesečna članarina za atletsku školu i vrtić iznosi 20€ (za djecu čiji su roditelji članovi kluba, kao i drugo dijete iz iste obitelji 15€), a ako vam se ovo što ste pročitali sviđa i želite upisati svoje djete u Atletsku školu AK Forca možete ispuniti prijavni obrazac klikom na ovaj link: https://forms.gle/jBYz6weSY4DWisPBA

Svako dijete prije upisa u atletsku školu može doći na jedan probni trening i bez prethodne prijave.

Ako su djeca već pohađala naš program u 2022. ne trebate ih ponovno prijavljivati. Za više informacija možete nam se javiti mailom (trkacki.klub.forca@gmail.com) ili na telefon 098 556 217 (Goran).

Napomena: možete upisati svoje dijete u atletsku školu ili vrtić i ako sami niste član Atletskog kluba Forca.