Sjajna utrka u prekrasnom ambijentu dogodila se proteklog 9. lipnja 2017. – 5. Vip Karlovački cener. Riječ je o jednoj od najpopularnijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj. Održava se svake godine u večernjem terminu drugog petka u lipnju. Trči se u povijesnom središtu Karlovca, poznatoj srednjovjekovnoj Zvijezdi, između dvije najveće karlovačke rijeke Kupe i Korane. Pobjedničko vrijeme kenijskog trkača Hillary Kiptum Maiya Kimaiya iz 2016. godine – 29:39 – najbrže je istrčanih 10 km u Hrvatskoj. Po mnogočemu diferenciran, Karlovački cener je i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom.

Na jubilarnom 5. Vip Karlovačkom ceneru sudjelovalo je više od 1.100 trkačica i trkača. Osim elitne i glavne utrke na 10 km, natjecale su se i tročlane štafete, a dan ranije svoju su utrku odradila djeca. Elitna utrka startala je prije glavne utrke, tako je 48 elitnih trkača imalo gromoglasnu podršku na startu i cilju. U elitnoj utrci – žene 1. mjesto osvojila je Stellah Barsosio (KEN) u vremenu – 34:01, a kod muškaraca Abel Kibet Rop (KEN) u vremenu – 30:02. U glavnoj utrci – žene 1. mjesto osvojila je Gabrijela Šalković u vremenu -43:49, a kod muškaraca Dinko Solić u vremenu – 38:12. U glavnoj utrci – štafeta 1. mjesto u ukupnom poretku osvojila je štafeta –Ak Krajišnik Velika Kladuša u vremenu – 36:09.

AK Forca u elitnoj utrci:

AK Forca je na 5. VipKarlovačkom ceneru sudjelovala s više od 60 članova. Najbolje plasirana Forcašica u elitnoj utrcižene bila je Silvia Šimunović na 8. mjestu u vremenu – 44:28, a u elitnoj utrci – muškarci najbolji Forcaš bio je Mladen Fabijanić aka Legolas na 28. mjestu u vremenu – 39:22.

Silvia i Legolas

AK Forca u glavnoj utrci:

U glavnoj utrci – žene najbolje plasirana Forcašica bila je Matea Mrkša na 11. mjestu u vremenu – 47:26 , a kod muškaraca najbolji Forcaš bio je Mišo Brkan na 14. mjestu u vremenu – 40:47. U glavnoj utrci mješovitih štafeta – Ak Forca Team u sastavu Antonela Golobić, Tomislav Herman i Marko Čuvar osvojila je 1. mjesto u vremenu – 39:12.

mješovita štafeta

U glavnoj utrci štafeta – žene, štafeta sazdana od AK Forca članica u sastavu: Tamara Vegše, Larisa Vukoja i Andreja Obraz pod nazivom Munjare osvojila je 3. mjesto u vremenu – 46:35.

ženska štafeta

Napisao i fotkao: Zvonimir Roža