Jesensko-zimska škola trčanja 2017/18.

Atletski klub Forca i ove godine organizira jesensko-zimsku školu trčanja koja počinje 11. rujna, a završava krajem ožujka. Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i ljudima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na malo viši nivo ili se pripremiti za svoj prvi polumaraton. Škole trčanja jako su popularne i ima ih nekoliko u Zagrebu. Ono po čemu se naša škola trčanja ističe nije masovnost, već stručan i kvalitetan program treninga kojeg provode voditelji grupa s velikim iskustvom u sportu, rekreaciji, ali i edukaciji. Ako mislite da jesen nije najbolje vrijeme za početi s trčanjem sjetite se vrućina koje smo imali prije samo desetak dana (i kojih bi još moglo biti), mi vam garantiramo da toga u jesensko-zimskoj školi neće biti. :) Možda će biti malo snijega, treninga na temperaturama ispod nule, ali do tada ćete već imati u nogama tri mjeseca trčanja u najboljim mogućim uvjetima i zavoljet ćete trčanje pa će vam i trčanje u zimskim uvjetima biti gušt.

TERMINI TRENINGA:

Termini treninga škole trčanja su PONEDJELJAK i SRIJEDA u 18:30h i SUBOTA u 9:30h, a treninzi traju oko 45-60min. S vremenom će subotnji treninzi postati malo duži za one koji će se pripremati za proljetni polumaraton pa će u zimskim mjesecima početak treninga biti u 9h.

LOKACIJA:

Treninzi jesensko-zimske škole trčanja održavaju se na savskom nasipu (rujan i listopad) i na Jarunu (od studenog do ožujka). Mjesto ukupljanja kad su treninzi na nasipu je Veslački klub Trešnjevka (Savska cesta 183) gdje imamo svlačionice opremljene tuševima, a  na Jarunu se okupljamo u prostorijama Veslačkog centra na zapadnoj strani Jaruna, gdje također imamo svlačionice s tuševima. U zimskim mjesecima cesta i staze oko jarunskog jezera se redovito čiste od snijega pa su bolja opcija za trčanje od nasipa koji često zna biti prekriven snijegom i ledom.

TRENINZI:

Treninzi u školi trčanja su prilagođeni potpunim početnicima. Kreće se s kombinacijom trčanja i hodanja da bi se postupno izbacilo hodanje, a daljnji napredak se očituje u sve većim duljinama koje se pretrče na treningu da bi kasnije nastavili sa spuštanjem tempa, tj. ubrzavanjem. Ukoliko se u školu trčanja prijavi veći broj polaznika koji su već prošli uvodne korake škole trčanja ili su povremeno samostalno trčali oformit ćemo grupu koja će imati malo zahtjevniji program od onog početničkog, takozvanu A+ grupa.

GRUPE:

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 2 tjedna biti podijeljeni u 3-4 grupe. Grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja koje će biti krajem drugog tjedna škole trčanja. Do sada smo u školu trčanja upisivali oko 100 polaznika što znači da se trči u grupama od 20-25 ljudi, a na taj način se trener vrlo brzo upozna sa svim trkačicama i trkačima što u nekim situacijama omogućava i individualizirani plan treninga. Isto tako, polaznici škole trčanja se međusobno puno brže i bolje upoznaju. Svaku grupa ima jednog voditelja koji drži tempo grupe.

16508623_698995766941079_7998402305198183305_n

SPONZOR:

Sponzor Atletskog kluba Forca je Easy Going Store u Arena centru. U ovom dućanu između ostalog možete naći dosta opreme za trčanje, a svi članovi kluba i polaznici škole trčanja imaju trajni popust od 20% na sav trkački asortiman. EGS svim polaznicima škole trčanja poklanja tehničku majicu za trčanje kratkih rukava s logom kluba.

OPREMA:

Sve što vam treba za prvi trening su tenisice (ne nužno za trčanje) i trenirka (ili tajice + majica dugih rukava). Ako bude malo hladnije dobro će vam doći šuškavac, kapa i rukavice. Na početku škole trčanja održat ćemo uvodno predavanje na kojem će se između ostalog pričati o opremi za trčanje s posebnim naglaskom kako se obući za trčanje po hladnom vremenu.

TRENER:

Tim čine trkačice i trkači s puno iskustva kako u trčanju tako i u podučavanju drugih kako što uspješnije napraviti prve trkačke korake. Glavni trener u školi trčanja je Goran Murić, profesor kineziologije s dugogodišnjim iskustvom rada u atletici i rekreativnom trčanju, koji izrađuje plan i program treninga za sve grupe. Voditeljski tim dobro je izbalansiran, mogli bi reći spoj mladosti i iskustva.

CILJ:

Glavni cilj jesensko-zimske škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz mjesec ili dva doći do pola sata trčanja u komadu i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji odlazak na utrke. Od utrka u planu imamo nekoliko utrku na 5-10km do veljače 2018. godine i odlazak na polumaraton u talijanski grad Bresciu 11. ožujka 2018. Nastup na polumaratonu nije imperativ, a prijašnjih godina otprilike polovica polaznika škole trčanja bi istrčala polumaraton dok su se ostali zadržali na duljinama do 10km, a polumaraton ostave za sljedeću sezonu. U Brescii osim polumaratona (i maratona) ima i utrka na 10km što će moći istrčati svi koji se upišu u školu trčanja u rujnu.

CIJENA:

Mjesečna članarina u školi trčanja je 150kn. Prva članarina plaća se prilikom upisa, a kasnije početkom tekućeg mjeseca. Članarina se plaća mjesec po mjesec.

PRIJAVA:

Za proljetnu školu trčanja možete se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Nakon što ispunite obrazac mi ćemo vam svaki petak (od 25.8. do 8.9.) slati mailove s informacijama o upisima, uvodnom predavanju i prvim treninzima. Prijavni obrazac bit će otvoren do 11. rujna.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem maila i telefona.